Njohja me Badmintonin

Rregullat e Badmintonit

Në ditët e sotme, gjithnjë e më interesante është loja e badminton, veçanërisht me ardhjen e verës. Shtë interesante jo vetëm për të rriturit, por edhe për fëmijët. Të gjithë duan të gëzohen në ajër të pastër dhe të vrapojnë në bar. Dhe kështu tani ne do të përpiqemi të mësojmë rregullat dhe teknikat e të luajturit badminton, dhe gjithashtu të zbulojmë se cilat kërkesa duhet të plotësojnë anijen dhe rekord. Teknika e Badmintonit Domethënia e lojës së badminton është të hedhin anijen përmes rrjetës me ndihmën e rekordeve. Dy ose më shumë lojtarë mund ta luajnë këtë lojë, gjëja kryesore është që numri i tyre të jetë i barabartë, pasi do t’ju duhet të ndani në dy ekipe. Profesionistët nuk luajnë më shumë se katër persona në të njëjtën fushë. Nëse thjesht vendosët të luani si kompani në plazh, atëherë numri i lojtarëve do të varet drejtpërdrejt nga numri i aplikantëve. Qëllimi i lojës është që të hedhë këmishën e anijes nëpër rrjetë në zonën e kundërshtarit, gjëja më e rëndësishme është që ajo të prek tokën brenda gjykatës së badminton. Nëse ai ra jashtë fushës, një pikë i numërohet kundërshtarit. Sa më shumë pikë, aq më afër jush do të fitosh.

Lulzim Haziri

Kryetar i Federatës Badminton

Nerxhivane Rafuna

Nënkryetare e Federatës Badmintonn

Blerim Sylejmani

Sekretar i Federatës Badminton

Federata e Badmintonit e Kosovës dhe Federata shqiptare e Badmintonit në bashkëpunim me Federaten Europiane të Badmintonit organizuan projektin rajonal tē trajningut më 14...

Rezultatet Ndërkombëtare

Regjistrimi i Lojtarëve

Rezultatet Kombëtare

Rang Lista