0
106

Federata e Badmintonit e Kosovës dhe Federata shqiptare e Badmintonit në bashkëpunim me Federaten Europiane të Badmintonit organizuan projektin rajonal tē trajningut më 14 -19 Gusht 2020 në Korçê për moshën U-15 dhe U-17 . Ekspedites së BFK-së i priu Kryetari Prof. Lulzim Haziri, sekretari Blerim Sylejmani, Selektori Afrim Morina dhe ndihmësi i tij Zeqir Lenjani, dhe nga tre garues nga K. B.”Don Bosko” dhe K. B. ” Arbëria” 
Gjatë 4 ditëve të trajningut nxënësit përvetsuan teknikën elementare me trajnerin e kampit prof. Mishel Pili dhe pas trajnimit në ditën e fundit garuan secili me secilin, në dy konkurencat.
Nxënsit e kolegjit Don Bosko triumfuan në kategorin U-17 ku Badmintonistët tanë arritën tre pozita:
Vendi i parë Olsa zymberi U-17 K.B. D. Bosko” me 6 fitore pa asnjë humbje.
Vendi i dytë:
Lira Postoli me 5 fitore dhe një humbje dhe vendi i tretë:
Jorgo Lego me 4 fitore dhe dy humbje

Fitues në konkurencën e meshkujve është Vendi i parë:
Gjergj Pili me 5 fitore.
Vendi i dytë:

Atlantik Ukshini U-15 D. Bosko”4 fitore dhe një humbje
Vendi i tretë:
Fion Kastrati me dy fitore dhe tre humbje
Badmintonistët nga K.B. “Don Bosko” dhe nga K.B. “Arbëria”treguan kulturen dhe sjelljen sportive se si duhet prezentuar shtetin e Republikës së Kosovës.
Pjesmarës nga Shqipëria ishin:
Gjergji Pili
Georgi Qafzezi
Jorgo Lego
Helga Bregu
Fiona Janko
Lira Postoli
Tanja Duka
Anesti Treska – coach

Kosova
Atlantik Ukshini
Fion Kastrati
Lorik Morina
Olsa Zymberi
Arjanita Morina
Laurinda Morina
Afrim Morina – coach

Sekretar i përgjithshëm i Federatës së Badmintonit të Kosovës.
Blerim Sylejmani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here